Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi rakott csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell-filé
5-6 db tojás
30 dkg sajt
liszt
2 dl főzőtejszín (használhatunk jó sűrű tejfölt is)
3 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
csipet szerecsendió, őrölve (elhagyható)
Rama
ételízesít

Elkészítés:
A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is.
Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk.
Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)
Egy sütőtálat kikenünk vajjal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat.
Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjü


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legfinomabb rakott krumpli » Korpás csirkemell » Pikáns csirkemell » Gombás csirkemellfilé
» Párizsi csirkemellből » Karácsonyi diós csirkecomb » Csirkemell barackosan » Gombával rakott kel
» Rakottpulykacici » Virslis rakott tál » Erdélyi rakott káposzta » Rakott túrós-tészta
» Natúr sült csirkemell » Rakott kelkáposzta másképp » Paradicsomos csirkemell » Rakottgríz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.