| Karácsonyi morzsás almatorta receptHozzávalók: 12 szelethez: A tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 tojássárgája 1-2 evőkanál tejföl 1 nagy citrom reszelt héja fél tasak vaníliás cukor csipet só 1 teáskanál sütőpor 10 dkg dió A töltelékhez: 1,5 kg alma 1 mokkáskanál őrölt fahéj 20 dkg barna cukor fél citrom leve Elkészítés: A tésztához a lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg vajjal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Miután ez megvan, a tojássárgájával összegyúrjuk, és ha kell, annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt hűtőben pihentetjük egy órán át. A töltelékhez az almát megpucoljuk, magházát kivájjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk. Összekeverjük a barna cukorral, a fahéjjal és a citromlével, majd lábasban megpároljuk. Kétfelé osztjuk a tésztát: az egyiket kinyújtjuk, és egy kerek tortaforma alját kibéleljük vele, majd 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk az almatölteléket, megszórjuk durvára vágott dióval, és a maradék tésztát burgonyareszelő segítségével ráreszeljük. 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |