Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Drezdai karácsonyi kalács » Karácsonyi töltött alma » Karácsonyi pulykasült » Fahéjas kuglóf 2
» Karácsonyi puncs II. » Körtés, fahéjas tej » Fahéjas diós tekercsek » Fahéjas-szilvás crumble
» Fahéjas csillagok » Fahéjas Juliska » Fahéjas forró csoki » Karácsonyi diós krémes
» Fahéjas almafánk » Karácsonyi puha mézes » Karácsonyi tojáslikőr » Karácsonyi kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.