| Karácsonyi fahéjas almaleves receptHozzávalók: 1 kg savanyú alma 2 dl tejföl 3 dkg liszt őrölt fahéj só cukor citromlé szerecsendió Elkészítés: Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra. Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra. Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |