| Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg sütőtök, 40 dkg sertéscomb, 2 csomag gyorsrizs, só, ételízesítő, bors, 2-3 evőkanál olaj, kevés margarin, 3 dl tejföl Elkészítés: A rizst kevés olajban megforgatjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. Közben a sertéscombot megmossuk, lefejtjük az inas, zsíros részeit, felitatjuk róla a nedvességet, felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sertéshúst előhevített zsiradékon elkezdjük pirítani, megsózzuk, vagy ételízesítővel ízesítjük, és kevés vízzel felöntjük. A kaprot apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Amikor a hús már puhul, hozzákeverjük a tököt, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, ebbe teszünk egy réteg rizst, rá a húsos tököt, bevonjuk borssal ízesített tejföllel, majd újabb réteg következik, és a hozzávalókat addig ismételjük, amíg el nem fogynak. 180 fokra felmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Tálaláskor tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és friss kapor zölddel díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |