Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sütőtök,
40 dkg sertéscomb,
2 csomag gyorsrizs,
só, ételízesítő,
bors,
2-3 evőkanál olaj,
kevés margarin,
3 dl tejföl

Elkészítés:
A rizst kevés olajban megforgatjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. Közben a sertéscombot megmossuk, lefejtjük az inas, zsíros részeit, felitatjuk róla a nedvességet, felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sertéshúst előhevített zsiradékon elkezdjük pirítani, megsózzuk, vagy ételízesítővel ízesítjük, és kevés vízzel felöntjük. A kaprot apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Amikor a hús már puhul, hozzákeverjük a tököt, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, ebbe teszünk egy réteg rizst, rá a húsos tököt, bevonjuk borssal ízesített tejföllel, majd újabb réteg következik, és a hozzávalókat addig ismételjük, amíg el nem fogynak. 180 fokra felmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Tálaláskor tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és friss kapor zölddel díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói rakottas » Karfiolos rakottas » Cukkini rakottas » Virslis rakottas
» Túrós rakottas » Balázska rakottas » Cukkinirakottas görögösen » Pulyka rakottas
» Kedvenc spenótos rakottas » Tökös rakottas » Pudingos rakottas » Almás rakottas
» Rakottas zöldbab » Zöldség rakottas » Spenótos-rukkolás rakottas » Tarhonyás rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.