Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-fokhagymás tengerihal-filé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4-6 szelet tengerihal-filé
1,5 dl olívaolaj
egy csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
két citrom
többszínű színes bors
kevés Worchesters-szósz

Elkészítés:
Készítsd el a páclét: keverd az olívaolajba az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, borssal (előzetesen az egy evőkanálnyi tarkaborsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át), majd grillserpenyőben (vagy sima serpenyőben) süsd meg mindkét oldalán. Köretként dobhatsz mellé néhány felszeletelt zöldséget: padlizsánt, burgonyát stb.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halfilé zödségesen » Zöldséges lazac 1 » Fokhagymás sült csuka » Lazacfilé fokhagyma mártással
» Kakukkfüves ponty » Tonhalas rizssaláta » Hal lecsósan » Magvakban sült pácolt ponty
» Tonhalas-kukoricás lepény » Paradicsommal töltött halfilé » Sajtban sült hal-egyszerűen » Északi-tengeri halleves
» Tonhalkoktél » Apatini káposztás harcsa » Tejfölös zelleres pontyfilé » Diós ponty serpenyőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.