| Káposztával töltött marhatekercs receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg marhacomb vagy rostélyos, 1 kg hordókáposzta, egy kis zsír, feketebors, pirospaprika, só Elkészítés: Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe. A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |