Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött marhatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,


Elkészítés:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe.

A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Koktélrákkal töltött gomba » Májkrémmel töltött krumpli » Fonott, töltött kalács » Csirkemájjal töltött karaj
» Görög töltött paprika » Kókusszal töltött kifli » Túróval töltött narancs » Töltött oldalas
» Töltött padlizsán » Narancsos töltött keksz » Töltött burgonya tojással » Töltött körte
» Húsvéti töltött csirkemell » Töltött Gomba » Neszmélyi töltött hús » Májjal töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.