Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás cvekedlivel töltött kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

1 db pecsenye kacsa
20 dkg fodros kocka tészta
50 dkg fejes káposzta
3 dkg cukor
3 db tojás
só, bors, majoranna
olaj
zöldségágy
(hagyma, sárgarépa, zeller)
Rumos birs:
50 dkg birs
szegf?szeg
fahéj
10 dkg cukor
1 db citrom
3 cl rum
Fahéjas mézes szilva:
1 dl kékfrankos
5 dkg méz
25 dkg szilva
5 dkg cukor
fahéj

Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, gerincénél végigvágjuk, a húst óvatosan kicsontozzuk. Kiterítjük, s megszórjuk sóval, majorannával. Káposztás cvekedlit készítünk, amihez felvert tojást keverünk, s betöltjük vele a kacsát. Összet?zzük, összevarrjuk. A sütőtálba kevés zsiradékot teszünk, erre kerül a zöldségágy: cikkekre vágott hagyma, sárgarépa és zeller. Rátesszük a töltött kacsát, amit kívülről is megsózunk. Kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Rumos birssel és fahéjas mézes szilvával kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött cékla » Almás-sajtos vadkacsa » Töltött tojás paleosan » Baranyai töltött szűz
» Sült kacsamell » Káposztás burgonya » Juhtúróval töltött pogácsa » Káposztás parasztsaláta
» Velencei kacsamáj » Galyasági töltött tojás » Töltött paprika » Kelkáposztás krumplileves
» Hússal töltött újburgonya » Túróval töltött sült alma » Sült töltött birsalma » Töltött cékla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.