Tutireceptek.hu fejléc

Kakukkfüves pirított pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:


· 1 kg pulykamell + tej az áztatáshoz

· 6 evőkanál olaj

· 3-4 evőkanál mustár

· bors

· só

· 1 teáskanál ételízesítő

· 3 mokkáskanál kakukkfű

· 1 mokkáskanál gyömbér

Elkészítés:
A húst megmossuk, felszeleteljük és 1 órára tejbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk és legalább 30 percig állni hagyjuk. Az olajból, mustárból és a fűszerekből pácot készítünk, majd minden egyes hússzeletet megkenünk vele. A húst legalább 1 órát állni hagyjuk a pácban, majd (elektromos)grillsütőn vagy egy teflonon pirosra sütjük minkét oldalukat. Azonnal fogyasztható! Zöldséges táska, burgonya, rizs vagy bármilyen saláta illik hozzá.






Boros-mustáros pulykaragu




Hozzávalók:

· 50 dkg pulykamell

· 3 evőkanál olívaolaj

· 1 csomag újhagyma vagy egy kisebb póré

· fél kaliforniai paprika

· 1,5 dl száraz fehérbor

· 1 dl tejszín

· 2 evőkanál mustár (ha van, magos dijoni)

· 2 evőkanál méz

· 1 erőleves kocka

· tárkony

· bors

· só


Elkészítés: A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk (mint a kínainál), az újhagymát felkarikázzuk (a zöldjét is), a paprikát apró kockára vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk az újhagyma fehér részét, majd rádobjuk a pulyakmell csíkokat, és azt is lepirítjuk. Hozzádobjuk a paprikakockákat, az újhagyma zöldjét, felöntjük a borral, és hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt páruljuk kb. 10 percig, ekkor hozzáöntjük a tejszínt, ami kicsit besűríti. Fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk.




Pulykatekercs




Hozzávalók:

· 1 kg pulykamell (ebből nagyon sok lesz, salátákkal 6-8 ember jól lakik belőle)

· Továbbiak ízlés szerint:

· sonka

· bacon

· sajt

· olajbogyó

· ketchup

· majonéz

· mustár

· só

· bors

· zöldfűszerek ízlés szerint (kakukkfű, oregano, bazsalikom, majoranna, zsálya)

· A tetejére:

· tejföl

· tojás


Elkészítés: A pulykahúst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk. A szeleteket egy akkora alufólia darabra fektetjük, amibe bele lehet majd csavarni a megtöltés után. Innentől kezdve fantázia kérdése. :) Megkenhetjük majonézzel vagy ketchuppal vagy mustárral, sajt szeletet, bacont, sonkaszeletet lehet rá tenni, fűszerek ízlés szerint, közepébe olívabogyó... sorosan feltekerjük a hússzeletet alufóliába, sütőben sütjük kb. 1/2 -3/4 óráig. Mikor megfőtt a pulykahús, kivesszük, kitekergetjük a fóliából, hagyjuk kicsit hűlni. Ha kézmelegre hűlt, akkor a tekercseket kb. 2 centis szeletekre vágjuk, és egy nagy tálban egymás mellé rakjuk őket. Tejfölös, tojásos reszeltsajtos masszával megkenjük, és a sütőben ezt gyorsan rápirítjuk.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított gríz » Pulykamell Dubary módra » Magyaros kapros pulykamell » Gombás-hagymás pulykamell
» Zöldborsós pulykamell » Kakukkfüves csirkemell » Búbos pulykamell » Sajtos-bundás pulykamell
» Citromos pulykamell sült » Mézes-mustáros pulykamell » Spenót pulykamellel » Sajtos pulykamellrolád
» Kapros pulykamell » Pirított tükörtojás » Pirított fokhagymás saláta » Pirított máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.