| Kakukkfüves pirított pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: · 1 kg pulykamell + tej az áztatáshoz · 6 evőkanál olaj · 3-4 evőkanál mustár · bors · só · 1 teáskanál ételízesítő · 3 mokkáskanál kakukkfű · 1 mokkáskanál gyömbér Elkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük és 1 órára tejbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk és legalább 30 percig állni hagyjuk. Az olajból, mustárból és a fűszerekből pácot készítünk, majd minden egyes hússzeletet megkenünk vele. A húst legalább 1 órát állni hagyjuk a pácban, majd (elektromos)grillsütőn vagy egy teflonon pirosra sütjük minkét oldalukat. Azonnal fogyasztható! Zöldséges táska, burgonya, rizs vagy bármilyen saláta illik hozzá. Boros-mustáros pulykaragu Hozzávalók: · 50 dkg pulykamell · 3 evőkanál olívaolaj · 1 csomag újhagyma vagy egy kisebb póré · fél kaliforniai paprika · 1,5 dl száraz fehérbor · 1 dl tejszín · 2 evőkanál mustár (ha van, magos dijoni) · 2 evőkanál méz · 1 erőleves kocka · tárkony · bors · só Elkészítés: A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk (mint a kínainál), az újhagymát felkarikázzuk (a zöldjét is), a paprikát apró kockára vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk az újhagyma fehér részét, majd rádobjuk a pulyakmell csíkokat, és azt is lepirítjuk. Hozzádobjuk a paprikakockákat, az újhagyma zöldjét, felöntjük a borral, és hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt páruljuk kb. 10 percig, ekkor hozzáöntjük a tejszínt, ami kicsit besűríti. Fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk. Pulykatekercs Hozzávalók: · 1 kg pulykamell (ebből nagyon sok lesz, salátákkal 6-8 ember jól lakik belőle) · Továbbiak ízlés szerint: · sonka · bacon · sajt · olajbogyó · ketchup · majonéz · mustár · só · bors · zöldfűszerek ízlés szerint (kakukkfű, oregano, bazsalikom, majoranna, zsálya) · A tetejére: · tejföl · tojás Elkészítés: A pulykahúst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk. A szeleteket egy akkora alufólia darabra fektetjük, amibe bele lehet majd csavarni a megtöltés után. Innentől kezdve fantázia kérdése. :) Megkenhetjük majonézzel vagy ketchuppal vagy mustárral, sajt szeletet, bacont, sonkaszeletet lehet rá tenni, fűszerek ízlés szerint, közepébe olívabogyó... sorosan feltekerjük a hússzeletet alufóliába, sütőben sütjük kb. 1/2 -3/4 óráig. Mikor megfőtt a pulykahús, kivesszük, kitekergetjük a fóliából, hagyjuk kicsit hűlni. Ha kézmelegre hűlt, akkor a tekercseket kb. 2 centis szeletekre vágjuk, és egy nagy tálban egymás mellé rakjuk őket. Tejfölös, tojásos reszeltsajtos masszával megkenjük, és a sütőben ezt gyorsan rápirítjuk. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |