| Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 bögre (250 ml)rétesliszt 1 bögreteljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 1 bögretej 1 bögreolaj 1 bögreporcukor 2 ev. kanálkakaó (púpos evőkanál) csipet só 3 dbtojás 1 csomagsütőpor Töltelék: 500 gzsíros túró 1 doboz(kb. 250 ml)tejföl (16% zsírtartalommal) 1 ev. kanálDr.Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma szükség szerint tej ízlés szerint cukor 250 gszeder Zselé: 650 mlvíz 100 mlgyümölcslé 2 csomagDr.Oetker vanília pudingpor Elkészítés: A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta. A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon megfőzzük. Levesszük a tűzről, majd 5-10 percig kevergetjük, és langyosra hűtjük. Ezután rákanalazzuk a szederre, elegyengetjük, végül a süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |