| Kacsamell steak szilvás párolt káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 0.5 kis fej káposzta (fehér) 5 dkg aszalt szilva só ízlés szerint bors ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés szerint 1 ek méz 1 ek vaj A steakhez 2 db kacsamell (bőrrel együtt) só ízlés szerint Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet. sütési hőfok: 190°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |