| Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal, kukoricás rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 5 db csirkemell filé, 1 db póréhagyma, 30 dkg juhtúró, 2 evőkanál vaj, csipetnyi őrölt szerecsendió, csipetnyi darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 szelet baconszalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg krémsajt, 50 dkg rizs, 30 dkg kukorica, 4 evőkanál étolaj. Elkészítés: A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. A póréhagymát vágjuk egy centis kockákra, dobjuk hideg vízbe és alaposan mossuk meg. szedjük át egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük hozzá a pórékockát, majd közepes lángon pároljuk 5-6 percig. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal, párolás közben állandóan kevergessük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a juhtúrót, és az összevágott petrezselyemzöldjét. Tegyünk két evőkanálnyit a pórés töltelékből a széthajtott csirkemellek közepére, majd göngyöljük fel jó szorosan. Mindegyik tekercset tekerjünk be szalonnával. Csorgassunk meg egy nagy tepsit, vagy tűzálló sütőedényt pár kanál olívaolajjal, majd tegyük bele egymás mellé a csirketekercseket. Öntsük a tejszínt egy tálba, tegyük hozzá a krémsajtot, majd jól keverjük össze. Öntsük a tepsiben lévő csirketekercsekre, tegyük forró sütőbe, 160 fokon süssük kb 25-30 percen keresztül, míg szép piros nem lesz a teteje. A rizshez forrósítsuk fel az étolajat egy kis lábasban, tegyük bele a rizst, és állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Ha eléggé felhevült a rizs, öntsük fel 750 ml forró vízzel, sózzuk, tegyük hozzá a kukoricát, fedjük le fedővel és pároljuk készre. Tanácsok: Tálaláskor vágjuk három darabba a csirkemellet, helyezzük nagy tányérra, mellé körítsünk a kukoricás rizsből, és a tepsiben vele együtt sült sajtszószból kanalazzunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |