| Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg finomliszt 1 csipet só 10 dkg porcukor 17 dkg vaj 11 gramm sütőpor 4 db tojás sárgája 1 db közepes citrom reszelt héja és leve csipet só A krémhez: 450 gr natúr joghurt 330 gr tejföl 1 db citrom leve 15 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 6 púpozott evőkanál liszt 4 ek búzadara 4 tojás fehérje kemény habja 425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt Elkészítés: A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A krém készítés: A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát, majd együtt tovább keverjük. A keményre vert tojáshabot könnyedén beleforgatjuk több részletben. Egy 20 x 30 cm - es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A befőttet a levétől lecsepegtetjük, rászórjuk a krémre. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen. Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla . Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk. Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |