| Ínyenc burgonyaleves vargányagombával receptLevesek Hozzávalók: 2 személynek: 20 dkg burgonya 10 dkg aprított vargánya (fagyasztott is lehet) 3 dl zöldségalaplé 1 csokor petrezselyem 6 dkg vaj 1 evőkanál liszt 1 csipet cukor 1,5 dl tejszín 1 csipet őrölt fehérbors só Elkészítés: A burgonyát tisztítás után apró kockákra vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem, és leöblítem. (Aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni.) 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez. A vajat felteszem egy fazékban, a burgonyát és a gombát pirítani kezdem rajta. Sózom, borsozom, a cukrot és a petrezselymet is hozzáadom. 1 evőkanál liszttel megszórom, és felöntöm az alaplével (ha ez nincs, akkor vízzel, amiben egy leveskockát oldottunk fel). Puhára főzöm a zöldségeket, és merülőmixerrel pürésítem. A maradék gombát kevés vajon puhára dinsztelem állandó keverés mellett, ez lesz a leves betétje. Sózom és kevés borsot is szórok rá. A levesbe öntöm a tejszínt, elkeverem, és 3 percig még főzöm, majd tálalom a félretett sült vargányával, amit petrezselyemmel is megszórok. A receptet beküldte: Energia2015 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |