| Húsvéti tormás-mustáros pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: # 50 dkg pulykamell # 3 evőkanál vaj # 2 evőkanál mustár # 2 evőkanál tejszínes torma # 2 evőkanál tejszín # só # gyömbér # szecsendió # 3-4 gerezd fokhagyma # 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A felszeletelt húst 2 evőkanál vajon félig átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zúzott fokhagymát átpirítjuk a maradék vajon, hozzáadjuk a mustárt, tormát, fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi majd a húst. Kicsit átforraljuk, majd visszatesszük a húst a mártásba. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha kész, az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a mártásba öntjük. Ha újra felforr, beletesszük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Párolt rizs illik hozzá. A receptet beküldte: virgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |