| Húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 50 dkg savanyú káposzta 2 közepes fej vöröshagyma fűszerpaprika ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (őrölt) majoranna ízlés szerint só ízlés szerint 2 dl tejföl 3 db burgonya 1 db tojás 2 csapott ek finomliszt Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel, fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát, puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |