| Húsos sajtos töltött paradicsom receptHúsételek Zöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre: 2 kisebb lilahagyma, 2 ek. olívaolaj, 500 g sovány darált hús, só, bors, 2 szál metélőzeller, 4 ágacska kakukkfű, 8 közepes paradicsom, 300 g feta sajt Elkészítés: Megtisztítjuk és finomra aprítjuk a hagymát, majd üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük a levelét, majd a zellerrel együtt a húshoz adjuk. Rövid ideig együtt pároljuk. A megmosott paradicsomról levágjuk a kalapját", a húsát kivájjuk, és szűrőbe simítjuk. A Levét felfogjuk. A sütőt 200 fokra (légkeveréses sütő: 180 fok) felmelegítjük. A paradicsomokat felfújtformába sorakoztatjuk, és megtöltjük a darált hússal. Rámorzsoljuk a sajtot, befedjük a kalappal, és aláöntjük a paradicsom levét. Sóval, borssal fűszerezzük. A töltött paradicsomot körülbelül 10 percig sütjük, kakukkfűvel díszítjük. Tanácsok: Friss kenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |