| Húsimádó töltött karaj római tálban a'la Zorg receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet rövidkaraj 6 szelet bacon 30 dkb csirkemáj 1 kg burgonya 2 fej vöröshagyma só fűszerek (minnél több, annál jobb) Elkészítés: A hús szeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a csirkemájat befűszerezzük sóval, borssal, majorannával, és beletöltjük a karaj szeletekbe, feltekerjük, és minden egyes tekercset bebugyolálunk bacon köntösbe. A burgonyát, és a hagymát felkarikázzuk, kibéleljük vele a római tálat, sózzuk jól összekeverjük, és ráfektetjük a hús göngyölegeket. 180 fokosra állítjuk a sütőt, és a lefedett római tálat betoljuk a még hideg sütőbe, 70 perc alatt puhára pároljuk, majd ezután levesszük a tetőt, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Nagyon finom, kiadós ebéd, vacsi, aki nem szereti a májat az készítheti aszalt szilvával, vagy valamilyen zöldséggel. Ha szilvával készítem nem szoktam hozzá burgonyát, és hagymát tenni, hanem akkor rízzsel tálalom. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Zorg27 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |