Tutireceptek.hu fejléc

Húsimádó töltött karaj római tálban a'la Zorg recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet rövidkaraj
6 szelet bacon
30 dkb csirkemáj
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma

fűszerek (minnél több, annál jobb)

Elkészítés:
A hús szeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a csirkemájat befűszerezzük sóval, borssal, majorannával, és beletöltjük a karaj szeletekbe, feltekerjük, és minden egyes tekercset bebugyolálunk bacon köntösbe.
A burgonyát, és a hagymát felkarikázzuk, kibéleljük vele a római tálat, sózzuk jól összekeverjük, és ráfektetjük a hús göngyölegeket. 180 fokosra állítjuk a sütőt, és a lefedett római tálat betoljuk a még hideg sütőbe, 70 perc alatt puhára pároljuk, majd ezután levesszük a tetőt, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom, kiadós ebéd, vacsi, aki nem szereti a májat az készítheti aszalt szilvával, vagy valamilyen zöldséggel. Ha szilvával készítem nem szoktam hozzá burgonyát, és hagymát tenni, hanem akkor rízzsel tálalom.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Zorg27


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött cukkini sajttal » Fincsi töltött tök » Karaj Dávid király módra » Töltött-rántott paprika
» Gombás búbos karaj » Galyasági töltött tojás » Libamájjal töltött gomba » Töltött krumpli héjában
» Karácsonyi töltött alma » Töltött kagylótészta » Töltött tekercs » Göngyölt karaj tekercs
» Libanoni töltött zöldségek » Túróval töltött uborka » Kenyér sütőtálban » Sündisznó (római tálban)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.