Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc paradicsommártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:

30 dkg darált hús,
1 db tojás,
fél pohár zsemlemorzsa,
egy kevés tej,
só,
bors,
pirospaprika.

A paradicsommártáshoz:

1 kis doboz paradicsompüré,
1 evőkanál liszt,
2 dl hideg víz,
1 evőkanál olívaolaj,
oregano,
só,
1-2 evőkanál cukor.

Elkészítés:
Összedolgozzuk a húsgombóc hozzávalóit, apró gombócokat formálunk, és bő lobogó vízben kb 10 percig főzzük.
Leszűrjük.
Elkészítjük a paradicsommártást:
1 evőkanál olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, a paradicsompürét és kb 2 dl hideg vizet. Simára keverve visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük az oreganóval, sóval, cukorral, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsgombócokra.
Sós burgonya jó köret hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos húsgombóc » Karalábés húsgombóc » Húsgombóc kicsit másképpen » Aszalt szilvás húsgombócok
» Rizses húsgombóc » Csípős húsgombóc » Tejfölös húsgombóc » Sajttal töltött húsgombóc
» Zabpelyhes húsgombócok » Kelleves húsgombóccal » Alföldi húsgombóc recept » Májgombóc-húsgombóc
» Húsleves húsgombóccal » Bugaci húsgombóc leves » Pikáns húsgombóc » Húsgombócok curry szószban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.