| Húsgombóc paradicsommártásban receptHúsételek Hozzávalók: A húsgombóchoz: 30 dkg darált hús, 1 db tojás, fél pohár zsemlemorzsa, egy kevés tej, só, bors, pirospaprika. A paradicsommártáshoz: 1 kis doboz paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 2 dl hideg víz, 1 evőkanál olívaolaj, oregano, só, 1-2 evőkanál cukor. Elkészítés: Összedolgozzuk a húsgombóc hozzávalóit, apró gombócokat formálunk, és bő lobogó vízben kb 10 percig főzzük. Leszűrjük. Elkészítjük a paradicsommártást: 1 evőkanál olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, a paradicsompürét és kb 2 dl hideg vizet. Simára keverve visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük az oreganóval, sóval, cukorral, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsgombócokra. Sós burgonya jó köret hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |