| Hideg tésztasaláta eperrel és spárgával receptTésztafélék Hozzávalók: Fél csomag szélesmetélt, 1 köteg zöldspárga, 5-6 nagyobb eper szem, 1 dl olívaolaj, negyed dl balzsamecet, 1 grapefruit leve, só és frissen őrölt bors. Elkészítés: Első lépésként kifőzzük a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben. Amíg a tészta puhul, a zöldspárgát szintén lobogva forró vízbe mártjuk, de csak 1-2 perc erejéig, utána leszűrjük és egyből le is hűtjük hideg vízben. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és vékony gerezdekre vagy szeletekre vágjuk. Egy tálkában az öntet hozzávalóit, azaz az olajat, a balzsamecetet, kevés sót és frissen őrölt borsot, valamint a grapefruit-levet alaposan összekeverjük. Miután ezzel is elkészültünk, az időközben megfőtt tésztát leszűrjük, majd egy nagy keverőtálba öntjük. Jöhet rá a puha spárga, a pirosló eper, végül az öntet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. Fél vagy akár egy óra alatt a saláta tökéletesen kihűl és az ízei remekül összeérnek. Tállalhatunk is. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |