Tutireceptek.hu fejléc

Hideg tésztasaláta eperrel és spárgával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Fél csomag szélesmetélt,
1 köteg zöldspárga,
5-6 nagyobb eper szem,
1 dl olívaolaj,
negyed dl balzsamecet,
1 grapefruit leve,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
Első lépésként kifőzzük a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben. Amíg a tészta puhul, a zöldspárgát szintén lobogva forró vízbe mártjuk, de csak 1-2 perc erejéig, utána leszűrjük és egyből le is hűtjük hideg vízben.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és vékony gerezdekre vagy szeletekre vágjuk.
Egy tálkában az öntet hozzávalóit, azaz az olajat, a balzsamecetet, kevés sót és frissen őrölt borsot, valamint a grapefruit-levet alaposan összekeverjük.
Miután ezzel is elkészültünk, az időközben megfőtt tésztát leszűrjük, majd egy nagy keverőtálba öntjük. Jöhet rá a puha spárga, a pirosló eper, végül az öntet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Fél vagy akár egy óra alatt a saláta tökéletesen kihűl és az ízei remekül összeérnek. Tállalhatunk is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas tésztasaláta 2 » Hidegkutya » Gombás sonkás tésztasaláta » Hideg krumplileves
» Hideg Kutya(Csokis szelet) » Hideg zöldorsóleves » Tésztasaláta felturbózva » Creme brulée eperrel
» Hideg szederleves » Tonhalas tésztasaláta » Gesztenyés süti hidegen » Hideg grízfelfújt
» Tejberizs eperrel » Hideg meggyleves mentával » Babos tésztasaláta » Ínyenc tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.