| Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra receptEgytálételek Hozzávalók: kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű) zsír vagy vaj só vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő) kakukkfű(morzsolt) 25 dkg túró 2 dl tejföl fokhagyma (ízlés szerint) só őrölt bors Elkészítés: A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm. Jó étvágyat! Tanácsok: A tepsit időként rázogassuk meg, így nem tapadnak le burgonyadarabok, illetve 30 perc elteltével keverjük meg és az utolsó tíz percben fólia nélkül süssük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Czigi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |