| Gyümölcsjoghurtparfé receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl joghurt 30 dkg tisztított, kimagozott meggy 2 teáskanál folyékony édesítõ fél citrom reszelt héja 1 evõkanál citromlé 1 teáskanál zselatinpor Elkészítés: Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítõt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0,5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos vizet, és ismét összekeverjük, majd azonnal betöltjük egy folpackkal bélelt, tetszés szerinti formába. Jó keményre fagyasztjuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |