Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres sárgarépa krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
hozzávalók / 6 adag

A leveshez

700 g sárgarépa
2 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 tk gyömbér (őrölt)
1 teáskanál curry por
1.6 l alaplé
só ízlés szerint (tengeri)
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

A tálaláshoz
150 g tejföl

Elkészítés:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.

Elkészítjük az alaplevet.

Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt.

Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.

Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest.

Tálalás előtt felmelegítjük, tejföllel kínáljuk.

Tanácsok:
Elég sűrű a leves, ha valaki hígabbra szereti, több folyadék kell bele.

Az alaplé lehet simán 2 dl forró vízhez 1 leveskocka, én erőlevest használok.

A citromot olyan helyen érdemes megvenni, ahol rá van írva, étkezési célra is használható, mert annak a héját mosás után le lehet reszelni és eltenni egy kis üvegben, cukorral vegyesen, a hűtőbe.

Nem muszáj teljesen lehűteni, a mostani turmixok képesek elfogadni a közepesen meleg folyadékot is.

(Pimkie után szabadon)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katinkaboszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zellerkrémleves » Birsalma krémleves » Petrezselymes krémleves » Zelleres burgonyakrémleves
» Zellerkrém, Sárgarépakrém » Fokhagyma krémleves 2. » Sárgarépa csőben sütve » Sárgarépa torta2
» Mentás zöldborsó krémleves » Kagylókrémleves » Sárgarépa leveske » Tejes karfiol sargarepaval
» Gyömbéres paradicsomkoktél » Zellerkrémleves » Cseresznyekrémleves » Karácsonyi borkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.