| Gyömbéres sárgarépa krémleves receptLevesek Hozzávalók: hozzávalók / 6 adag A leveshez 700 g sárgarépa 2 közepes db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 ek olívaolaj 1 tk gyömbér (őrölt) 1 teáskanál curry por 1.6 l alaplé só ízlés szerint (tengeri) fekete bors ízlés szerint (őrölt) 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) A tálaláshoz 150 g tejföl Elkészítés: A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük az alaplevet. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt. Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest. Tálalás előtt felmelegítjük, tejföllel kínáljuk. Tanácsok: Elég sűrű a leves, ha valaki hígabbra szereti, több folyadék kell bele. Az alaplé lehet simán 2 dl forró vízhez 1 leveskocka, én erőlevest használok. A citromot olyan helyen érdemes megvenni, ahol rá van írva, étkezési célra is használható, mert annak a héját mosás után le lehet reszelni és eltenni egy kis üvegben, cukorral vegyesen, a hűtőbe. Nem muszáj teljesen lehűteni, a mostani turmixok képesek elfogadni a közepesen meleg folyadékot is. (Pimkie után szabadon) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |