| Gyergyói örmények gyümölcsös édessége receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db. nagyobb körte, 8 dl. édes fehér bor, 4 evőkanál porcukor, fél rúd vanília Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, de egészben hagyjuk. A bort a vanília rúddal és a cukorral lassú tüzön feltesszük főni ( 8 - 12 perc ), majd a körtéket is belerakjuk és kb. 5 - 6 percig főzzük kis lángon mindaddig, amíg a körték megpuhulnak. A puhára párolt körtéket kiszedjük, főzőlevet felére főzzük, párologtatjuk, majd leszűrjük. Hidegen, melegen egyaránt tálalható a sziruppal leöntve. Tanácsok: Igazi téli, karácsonyi édesség. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |