| Gumicukor frissen préselt gyümölcsléből receptReform ételek Hozzávalók: -1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk) -fél citrom leve -3 evőkanál zselatin (vega gumicukor esetén pektin vagy agaragar) -2-3 evőkanál nyers méz: a nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktivitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik. Eszközök: -gyümölcscentrifuga -szilikonforma Elkészítés: 1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is. Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak. Ha szükséges habverővel keverjük simára az egészet! 4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet. 5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba. 6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk. Tanácsok: Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben 1,5 hétig is elál Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |