| Gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 8 szelet tarja (nem zsíros) 8 nagy fej gomba 500 dkg bacon szalonna 5 db csirkemáj(májkrém is jó) 250 dkg zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 db tojássárgája 2 szelet pirítós kenyér só, bors,ízlés szerint kevés olaj vagy zsír Elkészítés: A hússzeleteket kicsit megklopfolom, hogy tekerni lehessen, majd ízlés szerint befűszerezem. A májat hirtelen előpirítom, majd a kockára vágott vöröshagymával, a pirítós kenyeret összetörve és a borsó több mint felével összeturmixolom.Ízlés szerint ebbe is teszek fűszert..(sót,borsot.) A gombát vékony szeletekre vágom, majdnem készre pirítom. Az összeturmixolt dolgokat, a borsó szemes maradékot és a gombát a tojássárgájával jól összekeverem,és a hússzeletekbe töltöm, annyit, hogy kényelmesen fel lehessen tekerni.(Elosztom a 8 szeletbe) Ezután a bacon szalonnával betekerem, 3-4 db is kell rá, és berakom a tepsibe, kevés olajjal meglocsolom, majd beteszem a sütőbe 240°C fokra, addig, amig szép pirosra nem sül és a hús is átsül. Kb.45 perc alatt készre sült elektromos sütőben. Nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá. Tanácsok: Én alufólia alatt készítettem addig, amíg nem puhult meg a hús, majd a végén pirítottam rajta egy 10 percet. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Burján Edit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |