| Gombás-hagymás-tojásos sült tarja receptHúsételek Hozzávalók: 1, 5 kg hús (legutóbb tarja és csirkemell volt nálunk) 50 dkg konzerv gomba (a nyersből több kell, mert nagyon összeesik) kb. 3 szem nagy hagyma 1 nagy dobozos tejföl tojás (ahány szelet hús lesz) kb. 20 dkg sajt só, bors, sült hús fűszer kevés víz kevés olaj Elkészítés: Megmossuk a húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban. Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk. Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat. A húsok közötti résekbe tesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot. A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk. Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét. Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |