| Gombás brassói aprópecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg disznó comb 0,5 kg gomba 5 gerezd fokhagyma 3 dkg szalonna só, bors krumpli fűszerek 2 ek olaj Elkészítés: A húst ceruza vastagságú csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk és lassú tűzön süssük ki a zsírját, majd forrósítsuk meg, és tegyük rá a húst. Fedő nélkül, időnként megkeverve pirítsuk körbe a csíkokat. Szórjuk rá a gombát, borsozzuk meg, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk. A gomba hamarosan levet enged, ekkor levehetjük róla a fedőt és hagyjuk párolódni, amíg ezt a levet elfövi. Mielőtt teljesen zsírjára sülne, sózzuk meg, és nyomjuk rá a fokhagymát. A hagyományosan bő olajban sült krumpli helyett majdnem szárazon sült krumplit adhatunk hozzá. A közepes krumplikat 5-10 percig főzzük elő, majd vágjuk gerezdekre. Sózzuk, szórjuk meg borssal, rozmaringgal, köménnyel, vagy valamilyen fűszerkeverékkel, és két evőkanál olajjal. Tepsibe téve, nagyon forró sütőben 20 perc alatt ropogósra sül. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |