| Gnocchi al gorgonzola - Gnocchi gorgonzolamártással receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 vörörshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 szál zsálya 200 g gorgonzola (kékpenészes sajt) só (ízlés szerint) 220-250 g liszt 2-3 ek olívaolaj 350 g tejszín bors (ízlés szerint) Elkészítés: Előkészítés: (35 perc) Megmosott, héjas burgonyát felöntünk annyit vízzal, hogy ellepje és 30 perc alatt megfőzzük. Finomra végjuk a megtisztított hagymákat. Megmosott zsálya veleit szárazra töröljük. Gorgonzolát kis darabokra vágjuk. Elkészítés: (30 perc) Még forró mgehámozzuk a burgonyákat és áttörjük őket. A burgonyapürét megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A püréhez lisztet adunk és öszegyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta levállik könnyedén az ujjunkról. A burgonyás tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk . Feldaraboljuk a rudakat és mindegyik korongot egy villa hátával kicsikét megnyomkodunk. 15 percig belisztezett deszkán pihentetjük a gnocchikat. Közben olajat hevítünk egy lábosban és közepes lángon megmelegítjük. Beleszort zsályaleveleket kicsit megpirítjuk, majd kivesszük és megszárítjuk. Az olajba belerakjuk a feldarabolt vörös- és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzhelyet takarékra állítjuk, és beleszórjuk a gorgonzola darabokat az edénybe. Fokozatosan öntünk hozzá tejszínt, még el nem olvad a sajt, majd ízesítjü sóval és borssal. A gnocchikat bő, fórró, sós vízbe tesszük és 5 percnyi forralás után a víz felszínére feljövő gnocchikat egy szűrővel kiemeljük, lecsöpögtetjük. A gnocchikat előmelegített tányérra helyezzük, kanalazunk rá a gorgonzola mártásból és díszítjük pár zsályalevéllel. Jó étvágyat! Tanácsok: A gnocchi készíthető búzadarából és sütőtökből is. S még finomabbak lesznek, ha fűszerezzük is őket, pl. akár parmezánnal is. Elkészítési idő: 65 perc Kalóriatartalom: 934 kcal Szénhidráttartalom: 86 gramm Zsírtartalom: 54 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |