| Girardi-rostélyos pikáns mártással (4 adag) receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet jó porhanyós rostélyos só, bors 5 dkg olaj egy nagy fej hagyma 10 dkg gépsonka 15 dkg sampinyon gomba 1/2 csokor petrezselyem 3 ajókafilé 3 kis ecetes uborka egy evõkanál sûrített paradicsom 1 gerezd fokhagyma egy kevés majoránna egy kevés fehérbor 1,5 dl marhahúsleves Elkészítés: -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk -A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk -A sonkát kisebb kockákra vágjuk -A gombát megtisztítjuk, megmossuk és finomra vágjuk -Az ajókát kivesszük az üvegbõl, lecsöpögtetjük és finomra vágjuk -Az uborkát finomra vagdaljuk -A rostélyost enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk -Az olajat egy nagy serpenyõben felforrósítjuk és a rostélyos mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne -Kivesszük a serpenyõbõl és melegen tartjuk -A maradék zsiradékról leöntjük a fölös zsírt majd világosra pirítjuk benne a hagymát és gombát -Hozzáadjuk a sonkát, az uborkát és ajókát, rövid ideig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük egy kevés fehérborral -Beletesszük a sûrített paradicsomot, a fokhagymát és majoránnát, felöntjük a húslevessel, végül beletesszük a petrezselymet is. -A mártást rövid ideig forraljuk, majd a rostélyoshoz adjuk. Ezután egészen kis lángon már csak rövid ideig hagyjuk a tûzön. -A húst a mártással egy tálon szépen elrendezzük, meghintjük vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Köretnek vajba forgatott fõtt tésztát szoktunk itthon készíteni. A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |