| Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé só őrölt bors 25 dkg natúr gesztenyemassza 1 csokor petrezselyem 2 tojás 0, 5 dl tej 6-8 dkg zsemlemorzsa liszt 2 tojás 15 dkg kukoricapehely olaj 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs 2 dl vörösbor Elkészítés: A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |