| Gesztenyés krémes - kakaós piskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 6 db tojás 10 dkg liszt 5 dkg kakaópor 12 dkg porcukor 1/2 cs.sütőpor Krém: 15 dkg gesztenyemassza 1 cs,pudingpor 3 dl tej 2 dl tejszínhab 2 dkg zselatin 1 dl rum 10 dkg porcukor Tetejére: tortabevonó Díszítéshez: tejszínhab meggyszemek Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a sárgáit, és a sütőporral,kakaóval elkevert, szitált lisztet. Sütőpapíron, előmelegített sütőben kisütjük, közepes tepsiben.( 180 fok ) Kapcsos tortaformában is készíthető.(ebben az esetben 3 részre osztjuk a tésztát, s kétrétegű lesz a töltelék) A téglalap formájú tésztát kihülés után félbevágjuk. Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük vissza az alsó lapot,erre a krém, s ha megdermedt,rátesszük a másik lapot.(a felső lap a tészta alja legyen, felfelé nézve,mert az símább felületű) A pudingport a cukorral elkeverjük kicsi tejjel, s a maradék felforralt tejjel besűrítjük. Hozzáadjuk a rumos gesztenyepürét, s a feloldott zselatint. ( a zselatint kevés vízzel elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk, s langyosan adjuk a masszához) Ha a krém már kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. 1 órán át dermesztjük hűtőben. Tetejét olvasztott tortabevonóval öntjük le. Amikor megköt, meleg vízbe mártott,szárazra törölt késsel kockákra vágjuk. Minden kocka tetejére tejszínrózsát nyomunk, s egy meggyszemmel( vagy piros cseresznyével) díszítjük. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |