| Fűszeres, szaftos serpenyős krumpli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 kg újkrumpli (vagy bébikrumpli) 500 g víz 20 g só 10 g fokhagymapor (vagy friss fokhagyma) 5 g bors 1 tk chili 5 g őrölt fűszerkömény 5 g római kömény 20 g repceolaj (napraforgó is jó) Elkészítés: Mossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig. Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy wokban vagy serpenyőben, majd tegyük rá a krumplit, és nagy lángon pirítsuk/pároljuk, gyakran rázogatva, minél kevesebbet keverve, míg jól meg nem pirul. Öntsük rá a vizet, tegyük rá a fűszereket, pároljuk, míg el nem fő az összes víz alóla. Ha még nem teljesen puha a krumpli, tegyünk alá még egy kevés vizet, és pároljuk tovább. Pirítsuk még 1-2 percig, és készen is van. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |