| Fűszeres répatorta - reform receptHozzávalók: hozzávalók 4 főre A tésztához 1 bögre mogyoróolaj (Hidegen sajtolt dióolajjal még jobb lenne, de az már túl drága.) 2 tojás 1 bögre barna nádcukornak megfelelő steviapor (természetesen a barna nádcukor / méz is lehet, de akkor már nem cukormentes, amennyiben mézzel készül, ajánlom a selyemfűmézet.) 2 bögre reszelt sárgarépa 1 3/4 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 2 tk sütőpor - foszfátmentes 1 tk őrölt fahéj 1/4 tk őrölt gyömbér 1/4 tk őrölt szegfűszeg 3/4 tk őrölt szerecsendió 1/2 csésze dió durva darabokban 1 bögre kis kockára vágott, jó minőségű étcsokoládé A diókrémhez 200g dió 1 közepes alma kevéske fahéj 1 citrom leve 1 narancs leve 0,5 dl víz késhegynyi stevia por Elkészítés: elkészítés Az olajat és a tojásokat habosra keverjük a steviával. Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a lisztet, a fűszereket, valamint a diót és a csokit. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük a keveréket. Előmelegített sütőben letakarva sütjük 45 percig. Ezt követően leszedjük a fóliát a tetejéről, és tovább sütjük. Tűpróbával győződünk meg az elkészültéről. Ha a beleszúrt tű szárazon jön ki a répatortából, akkor jó. A diókrémhez az almát meghámozzuk, és összeturmixoljuk a vízzel, a citrusok levével, a fahéjjal és a steviaporral. A diót lisztállagúvá daráljuk, és a masszához adjuk. Addig turmixoljuk, míg egységes krémállagot nem kapunk. TIPP: A fahéj mellé próbálkozhatunk még a répatortában szereplő többi fűszer felsorakoztatásával. Ha kihűlt, felszeleteljük (vigyázzunk, könnyen morzsálódik). Tányérra tesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a diókrémmel, és egy darab diót nyomunk rá, vagy durvára vágunk még egy kis diót, és azzal hintjük meg. sütési hőfok: 170°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |