| Fűszeres karaj lencsés tésztasalátával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet csontos karaj 1 doboz hámozott paradicsom konzerv 25 dkg lencse 20 dkg kagyló tészta 1-1 teáskanál fokhagymakrém só, bors olaj egy-egy csipet szárított oregánó és kakukkfű 1 fej vöröshagyma 1-1 marék friss, apróra vágott bazsalikom 1 fej lilahagyma fehérborecet A tálaláshoz: 1 szikkadt zsemle Elkészítés: A hússzeleteket egy kicsit előkészítem, azaz a vastagabb, inas-hártyás részt bevagdosom, aztán egy kicsit kiklopfolom mindegyiket, és amikor ez meg van, a hús közepén is bevagdosom az inakat. Készítek egy pácot. Egy kevés fokhagyma, egy kevés só, egy pici olaj, és hogy jó ízes legyen, oregánó és szárított kakukkfű. Aztán ezt az egészet összekeverem, majd bekenem ezzel a páccal a hússzeletek mindkét oldalát. Egy nagy serpenyőbe olajat hevítek, és amikor már forró, a bepácolt hússzeleteket sorban elősütöm. Amíg a húsok sülnek, egy apróra vágom a vöröshagymát. Mikor a hússzeletek egyik fele kész, megfordítom őket, hogy a másik oldaluk is átpirítom. Amikor a hús másik oldalának sütési ideje is lejárt, kiveszem őket a serpenyőből, majd a helyükre dobom a hagymát. Ennek tényleg csak pár perc kell, mert nem puhítom meg teljesen. Tehát, már öntöm is a hagymára a hámozott paradicsomkonzervet. A paradicsom szemeket a fakanállal kisebb darabokra vagdosom, aztán a mártást egy kicsit sózom, borsozom, majd jöhet hozzá az apróra vágott bazsalikom fele. Végül a paradicsomszószt hígítom egy kevés vízzel, és már teszem vissza a serpenyőbe a hússzeleteket. Végül fedő alatt puhára párolom a fűszeres karajt. Ezalatt elkészítem az ételhez a köretet. Az időközben kifőtt, lecsöpögtetett kagylótésztát egy nagyobb keverőtálba szórom, hozzáöntöm a sós-babéros vízben főtt lencsét, és hogy még ízesebb legyen, jön hozzá a félbe vágott majd vékony szeletekre vágott lilahagyma. Aztán a salátába is kerül egy kis fokhagymakrém, meg a maradék apróra vágott bazsalikom. Egy kis bors, egy kis olívaolaj és az egészet alaposan összekeverem. Megöntözöm végül néhány csepp ecettel, és kész is van a köretünk. A húsról ekkor leveszem a fedőt és addig párolom anélkül, míg a mártás össze nem sűrűsödik. Ha a hús és a mártás elkészült, a salátát egy tányérra halmozom, ráemelem a hússzeleteket, majd a kamrából előkerült zsemlét felvágom, tányérra pakolom, majd a hús melletti szafttal meglocsolva a húsos tészta mellé tálalom. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |