| Fűszeres gomba krumpligombóccal receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 50 dkg gomba 1 kis vöröshagyma 2 dl tejszín só őrölt fehérbors 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld 1 evőkanál apróra vágott rozmaring 1 teáskanál apróra vágott zsályalevél 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál hideg vaj A gombóchoz: 50 dkg áttört főtt krumpli 20 dkg liszt 2 tojás 2 dkg élesztő 1 kávéskanál cukor 3 kávéskanál só csipetnyi reszelt szerecsendió olaj a kisütéshez Elkészítés: A gombóchoz az élesztőt fél dl langyos vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson. A krumplihoz adjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a fűszereket. A tésztát ezután egy óra hosszat meleg helyen kelesztjük. A gombához 1 evőkanál olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor megszórjuk a friss fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat. A megkelt tésztából vizes kézzel nagy diónyi gombócokokat formázunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. A megsült gombócokat a fűszeres gombával tálaljuk. Friss fűszernövények helyett szárítottat is használhatunk, de abból jóval kevesebbet, mert sokkal intenzívebb az íze. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |