| Fűszeres csirkemellel rakott tök receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db csirkemell-filé 1 db zsenge főzőtök 1 csapott evőkanál Maggi "húsvarázs" ételízesítő 1 késhegynyi őrölt bors 1 csapott mokkáskanál szerecsendió 1 csapott kávéskanál gyömbérpor 4-5 gerezd préselt fokhagyma 1 ágacska rozmaring 4-5 evőkanál 20 %-os tejföl 1 db tojás só zsiradék Elkészítés: A húst és a tököt felkockázzuk (kb. 1,5x1,5 cm). A felkockázott tököt enyhén besózzuk, néha átforgatva. A húst serpenyőben átsütjük, mikor levét elfőtte, megszórjuk és átkeverjük a húsvarázzsal, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a rozmaring ágacskát, amit 5 perc főzés után eltávolítunk az ételből. Mikor a hús puha és zsírjára sült, összekeverjük a levét engedett tökkel, őrölt borssal, szerecsendióval, gyömbérporral, fokhagymával és egy kisebb tepsiben egyenletesen szétterítjük. A tejfölben elkeverjük a tojást, rákenjük a tökös ragura, alufóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd még 5 percig a fólia eltávolítása után. Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |