| Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával receptTésztafélék Hozzávalók: 20dkg paradicsom, 10dkg rizs, 15 dkg előfőzött sárgaborsó, 3 tojás,1 kisebb fej vöröshagyma, 40 dkg pulyka sonka, 4 dl kaukázusi kefir, 80dkg szeletelt savanyú káposzta, 2 ek. olaj, csipet őrölt fekete és fehér bors, 4-5 babérlevél, 1 ek. kristálycukor, ízlés szerint só a rizs főzéshez, a rakotthoz, a káposzta főzéshez. Elkészítés: A vöröshagymát felszeleteljük, serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk. Ehhez adjuk a vízben kimosott savanyú káposztát, babérlevelet, borsot, és fedő alatt pároljuk. Ha nem szeretjük savanykásan, a végén kis cukorral ízesíthetjük. Ne pároljuk túl, hagyjuk, hogy roppanós maradjon a káposzta. A rizst annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje félkeményre főzzük. A tojást habverővel felhabosítjuk hozzáadjuk a kefirt, az előfőzött sárgaborsót pépesítve, és ezt a kissé meghűlt rizzsel összekeverjük. A füstölt húst összeturmixoljuk, és ehhez az elegyhez hozzáadjuk (ízlés szerint a füstölt húst fel is szeletelhetjük, ekkor a rizsre fogjuk helyezni). Kiolajozott tepsibe, vagy jénai edénybe öntjük, szeletelt sonka esetében két rizs réteg közé helyezzük azt, a tetejére paradicsom szeleteket teszünk díszítésnek. A paradicsomra frissen őrölhetünk még borsot. Sütőben átsütjük, amíg szépen megpirul, s ha a villa tesztnél nem folyik a közepe. Tálaláskor egy szelet rizsfelfújt mellé káposztát helyezünk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |