| Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 4 fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 5 db burgonya, só, feketebors, pirospaprika, étolaj. Elkészítés: A hagymát megtisztítom, finomra vágom, a krumplit meghámozom, felkockázom, a füstölt kolbászt felkarikázom. A hagymát az olajon megdinsztelem, a tarhonyát a felforrósított olajon megpirítom. Sózom, borsozom, és ízlés szerint pirospaprikával megszórom. A krumplit, a kolbászt hozzáadom, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint amennyi a tarhonya. A főzés során fogyó vizet pótolni kell, ha a tarhonya kemény maradna. Időnként kevergetem, hogy az alja le ne égjen, mert az odakapott tarhonya keserű, élvezhetetlen az íze. Mire a víz elfő, a krumpli, a kolbász is megpuhul, így egykettőre elkészül az isteni egytálétel. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |