| Füstölt csülök babos káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 1 db füstölt csülök,, 60 dkg savanyú káposzta, 20 dkg tarkabab, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 2 cikk fokhagyma, só. Elkészítés: A babot előzőnap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük,feforraljuk,levét leöntjük és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztíttjuk,vékony szeletekre vágjuk. Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a bababot. Néhány percig pároljuk,aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult,beletesszük a káposztát,szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával,finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett,szeletekre vágott csülök mellé körítésként zsemlegombócot tálaljunk. Zsemlegombóc Hozzávalók:6 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, kis fej hagyma, 1,5 dkg vaj, só,őrölt bors. Elkészítés:A kockára vágott zsemlét tejjel leforrázzuk,jól átitatjuk,majd tojással, zsemlemorzsával finomra vágott petrezselyemmel,sóval,borssal vajban pirított hagymával összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,és sós vízben 15 percig főzzük. Tálalásig ebben a vízben áztatjuk,estleg melegítjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |