| Fügebor receptItalok, koktélok Hozzávalók: 3 cs. füge 1 kg kristálycukor 1 dkg élesztő 1 dkg borkő Elkészítés: A fügét hüvelyknyi darabokra vagdalva egy 5 literes üvegbe szórjuk. A cukrot felforraljuk 3 liter vízzel. Amikor kihűlt, elkeverjük az élesztővel és a borkővel, majd ráöntjük a fügére. Fedővel letakarva langyos helyen 3 hétig tartjuk. Ekkor a levet üvegekbe szűrjük és újabb 3 hétig érleljük, majd nedves vattán keresztülszűrve végleg üvegekbe töltjük. A véglegesen üvegekbe töltött fügebort fekvő helyzetben tároljuk. Ugyanebből a fügéből az eljárást még háromszor ismételhetjük, - sőt, ha a harmadik lébe kevesebb cukrot teszünk, kitűnő borecet válik belőle. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |