| Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg pulykamell v. csirkemell, 2 dl főzőtejszín, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, só, bors, 2 kávéskanál méz kurkuma, vegeta, petrezselyem 20 dkg sajt Elkészítés: A csirke/pulykamellett vékony szeletekre vágom, és kiklopfolom. Bekenem sóval és borssal és egy tűzálló tál aljába teszem. A 2 dl főzőtejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával, az összeaprított újhagymával (én beleteszek egy kicsit a zöldrészéből is), a mézzel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, a vegetával, és ráöntöm a húsra, amit előzőleg már beletettem a tűzállótálba. A tetejére reszelem a 20 dkg sajtot (általában a füstölt vagy a pannonia a nagy kedvenc) és megsütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz. Tanácsok: Általában 200 fokon sütöm, egy olyan 20-30 percig, de ezt úgyis meg lehet látni. Ha esetleg csirkecombból szeretnétek, akkor ajánlatos előtte előpárolni a combokat, meg megszúrkálni egy kicsit. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: vikucka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |