| Fokhagymás tejfölös csirkeragu receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy csirkemell filé 3 ek olaj 1 csapott kk só 1 nagy csipet őrölt bors 0,5 dl víz 1 púpos tk liszt 1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma) 3 dl tejföl 3-4 szál petrezselyemlevél 20 dkg kagyló tészta Elkészítés: A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával). Egy fazékban, sós vízben kifőzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágjuk. Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt. Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel. Melegen, a tésztával kínáljuk A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |