| Fokhagymás, tejes rántottszelet receptHúsételek Hozzávalók: Rántanivaló hús (kb, 0,5-1 cm vasag bármilyen hússzelet, csirkecomb, szárny stb.) só bors tojás tej fokhagyma zsemlemorzsa ízlés szerint delikát liszt Elkészítés: A rántanivaló húst kloffolás nélkül,(ez lehet sertés, púlyka, csirke stb...)megfűszerezzük (só, bors, delikát és karikára vágott fokhagymával)egy nagyobb tálba és annyi tejet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Sütés előtt a húst kipanírozzuk, lisztbe, fűszeres felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva úgy, hogy a tejben felkarikázott fokhagymát a hússzeletekre panírozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Nem kell sok sűlés neki, mert a tejtől a hús hamar puhára sül. Bármilyen köret készíthető hozzá. A receptet beküldte: rózsa45 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |