| Fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) receptHúsételek Hozzávalók: 12 kis szelet marhacomb (egyenként 6 dkg-os) só bors (lehetõleg frissen õrölt) 6 gerezd fokhagyma 2 közepes fej hagyma 20 dkg sampinyon néhány csepp citromlé 5 dl olaj 1 teáskanál sûrített paradicsom 2,5 dl pecsenyelé 2,5 dl marhahúsleves néhány csepp Worcester-szósz liszt (beleforgatni a húst) Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk és csíkokra vágjuk; a hagymát is meghámozzuk és vastag csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és megtisztítjuk; a nagyobbakat négy felé, a kisebbeket 2 felé vágjuk és egy kis citromlével meglocsoljuk. A hússzeleteket megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd mindkét oldalát lisztbe nyomkodjuk. Egy nagy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a húsok mindkét oldalát hirtelen elõsütjük majd az edénybõl kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a hagymát és a fokhagymát; hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, rövid ideig vele együtt pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Mindezt simára fõzzük, hozzáadjuk a gombát majd a hússzeleteket is visszatesszük. Kis lángon, letakarva puhára pároljuk, majd Worcester-szósszal, sóval és frissen õrölt borssal ízesítjük. Tanácsok: Vajba forgatott tésztával tálaljuk; melléje vörösbort lehet fogyasztani, úgy az igazi :-) A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |