| Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával receptHúsételek Hozzávalók: A páchoz: 1 dl citromlé, 1-2 gerezd foghagyma megtörve 1 ek. mustár 1 ek olíva olaj só és fehér bors Zöldfűszerek (borsikafű, kakukkfű, oregánó) Egy csipet római kömény Fejenként egy fél csirkemellet számoljunk. A salátához: 1 fej saláta (ízlés szerint fodros, vagy hagyományos) fejenként egy nagy répa újhagyma ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 1 ek. olívaolaj Elkészítés: A melleket tegyük a hozzávalókból összekevert páclébe, és egy éjszakán át hűvös helyen, de ne a hűtőben hagyjuk állni. (Hosszabban pácolva azért érdemes a hűtő aljába rakni.)A finoman ízesített melleket rácson, a sütőben, vagy szabad tűz felett süssük át pirosra. Olivával locsolgathatjuk menet közben. Fejenként egy nagy répát reszeljünk le nokedliszaggatón, cseppentsünk rá 1-2 csepp citromlevet és keverjük össze vele. 1 fejes salátát mossunk meg jó alaposan, vágjuk csíkokra és adjok a reszelt répához. Újhagymát vágjunk karikákra és tegyük a salátához, az egészet szórjuk meg friss petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal. A receptet beküldte: Noémi_8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |