| Fokhagymás csirkemell kelbimbóval receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 2-3 dl tej, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), só, törött fehér bors, 2 evőkanál olaj; a körethez : 60 dkg kelbimbó, só. Elkészítés: A csirkemelleket lapjában szeletekre vágom. A tejbe belekeverem a sót, a borsot, a csombort és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. A fűszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hűtőszekrényben lefedve érlelem. A kelbimbót megmosom. Ha szükséges, a hervadt külső leveleket leszedem, a nagyokat kettévágom. Sütés előtt a tejből kiveszem a húst, lecsöpögtetem, megsózom, kissé nedvesen lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Közben tűzálló tálba terítem a kelbimbót, azt is gyengén megsózom, ezután a megsült csirkemell-szeleteket elhelyezem a tálban. A visszamaradt fűszeres tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre előmelegített, forró sütőbe tolom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |