| Flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhahús /lehet vaddisznó, vagy szarvascombból is, főleg bográcsban főzve ízletes/ 2-3 nagyobb vöröshagyma, őrölt paprika, só, olaj, aszaltszilva, kenyérszelet /héja nélkül/ mustár, 2 üveg barnasör /fontos!/ Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, de aki ezeket nem szereti, kevés majorannát is tehet bele, vagy csak kakukkfűvet. Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barnasörrel és beletesszük az aszaltszilvát. Ha már megpuhult a hús és jó szaftos, 2-3 szelet fehér kenyérnek körben levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét és rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem fő, így besűríti a pörköltet. Tanácsok: Nagyon finom bográcsos vendégváró, természetesen az adagot lehet növelni, fenti adag kb. 6 személyre szól. Ha nincs lehetőség bográcsozásra, a gázon, lábosban is kitünő! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: lullancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |