Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos rakott krumpli recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Valamilyen savanyúsággal vagy zöldség-salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkee » Rakott csirke 2 » Sütő tökös rakott tál » Mézes, sajtos ham and eggs
» Apró sajtos pogácsa » Rakott rétes 2. » Csicseriborsós krumpliragu » Kekszes finomság 1
» Borsos sajtos csirkemell » Rakott tarhonya » Sonkás rakott rétes » Spenótos rakott krumpli
» Besameles rakott krumpli » Rakott túrós-fahéjas alma » Sült sajtos paradicsom » Mexikói rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.