Tutireceptek.hu fejléc

Finom pácolt hús rizses körettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg szeletelt vagy darabolt hús

Köret:
50 dkg főtt rizs
40 dkg főtt borsó
25 dkg főtt csemegekukorica

Páclé:
2 evőkanál olívaolaj
fél dl balzsamecet
1 dl méz
2 evőkanál szójaszósz
2 dl kecsap
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér
1 kis fej fokhagyma aprítva
1 közepes vöröshagyma aprítva
1 evőkanál Worcester szósz
őrölt bors
1 csipetnyi só

Elkészítés:
Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük.

Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Az első 20 percben én alufóliával letakartam. Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk. Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom sajtosrúd » Finom túrós lepény » Spenótos finomság » Finom csirkecomb
» Egyszerű finom meggyes » Füredi finom falatok » Fekete-fehér finom süti » Tojásban pácolt csirkemell
» Finom Diós sarok » Finom piskóta krémes » Finom gyümölcssaláta » Finomcsokitorta
» Pudingos finomság » Finom spagettisaláta » Finom krémes habos süti » Rizses muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.