| Finom pácolt hús rizses körettel receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg szeletelt vagy darabolt hús Köret: 50 dkg főtt rizs 40 dkg főtt borsó 25 dkg főtt csemegekukorica Páclé: 2 evőkanál olívaolaj fél dl balzsamecet 1 dl méz 2 evőkanál szójaszósz 2 dl kecsap 1 lapos teáskanál reszelt gyömbér 1 kis fej fokhagyma aprítva 1 közepes vöröshagyma aprítva 1 evőkanál Worcester szósz őrölt bors 1 csipetnyi só Elkészítés: Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük. Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Az első 20 percben én alufóliával letakartam. Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk. Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |