| Fehérboros csirke szőlővel és barackkal receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkecomb (alsó-felső vegyesen) kevés olívaolaj 2 dl fehérbor 5 dl szárnyas alaplé rozmaring só bors 1 fej vöröshagyma 3 sárgarépa 3 gerezd fokhagyma őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában) 1 fürt fehér szőlő Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket, ekkora mennyiséget két adagban. Közben 1 fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk. Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát. A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot. Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást, és a barackokat is a combok közé helyezzük. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket. Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |